Hírolvasó

III. Avalon-Nomád Jótékonysági Mikulás Futás 2017.12.09.

Terepfutásról fiataloknak - sze, 11/22/2017 - 11:37

Várunk benneteket idén is egy jó hangulatú futóversenyre az Avalon Parkba. 

mikulas_futas_fb.png

Részletek a versenykiírásban:

https://www.facebook.com/events/130989510936483/

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Mezei Liga 2017-2018. II. állomás Szekszárd.

Terepfutásról fiataloknak - h, 11/13/2017 - 09:37

A Sötét völgyben jártunk. Szombaton rendezték a Mezei Liga II. Fordulóját. Az MVSI atlétái is kivették a részüket a küzdelmekböl.
Először Farkas Andris indult 600 m-en és 4. Helyen ért célba. Szuper teljesitmény, hiszen akik előtte végeztek egy évvel idősebbek nála. 
A 2006-2007-es születésűeknél Zibrinyi Luca és Nagy Dániel indultak 1500 m-es körön. Mindketten az élmezőnyben végeztek. Dani óriási hajrában lett 5. Luca 7. Helyen ért cálba. 
Következtek az újoncok és a serdülők. Nagyon etős mezőny gyűlt össze. Szinte mindenki ott volt aki számít ebben a szakágban. A lányoknál Farkas Orsi 16. Kucsma Kinga (Majkut Gergő kiváló többpróbázó tanítványa) 18. lett. Czinege Dávid pedig 24. Múlt évben ő nagyon megszenvedte ezt a versenyt, mert begörcsölt egy izom a bordájánál. Idén szépen lendületesen és jó tempóban teljesítette a távot. Ami 3000 m volt. 
Végül Farkas Balázs következett, aki már az ifik között 4500m-en indult. Itt is hihetetlenül erős mezőny gyűlt össze. Balázs egy év kihagyás és sérülésből való felépülés után tért vissza a mezei futás világába. A várakozásoknak messze megfelelve a kiváló 10. helyet szerezte meg. Újra ott a helye a legjobbak között. 
Gratulálok mindenkinek!

Farkas István fotói alábbi linken megtekinthetők.

https://drive.google.com/open…

Eredménylisták és cikk a versenyről: https://atletika.hu/hu/hirek/2017/het-klub-atletaja-gyozott-masodik-mezei-liga-versenyen

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Sport XXI Atlétika, mezei futás Ózdon

Terepfutásról fiataloknak - k, 10/24/2017 - 12:35

Október 21-én szombaton került megrendezésre Ózdon a Sport XXI keretein belül a mezei futóverseny. Egy busznyi gyerkőccel az MVSI is képviseltette magát, ahol a fiatalok között ott voltak a Terepfutó Suli diákjai is. Farkas Andris, Farkas Orsolya, Zibrinyi Luca és Bíró Sándor. A versenyt nagyon flottul és zökkenőmentesen rendezte meg az Ózdi Teknőc Futóklub, Vanczák Attilával az élen. Ezúton is köszönjük a szervezést!
A futóink kiválóan szerepeltek. Farkas András a 2009-es születésűek között győzedelmeskedett, Farkas Orsi első lett a 2005-2006-os korosztályban, ugyanitt Zibrinyi Luca a 2. helyen ért célba. Ők valamennyien csapatban is az élen végeztek. Bíró Sándor még alig pár hete csatlakozott a csapatunkhoz és szépen fejlődik. Keményen küzdött és csapatban ezüstérmet szerzett.

Részletes eredménylista: https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2017/sportxximezeiozd-20171021.pdf

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Miskolci Barátság Maraton 2017

Terepfutásról fiataloknak - k, 10/17/2017 - 08:51

Rövid, képes beszámoló a vasárnapi Miskolci Barátság Maratonról.
A terepfutó suli két váltóval, több egyéni indulóval is részt vett a rendezvényen. Lányok váltója: Bendicskó Laura, Béres Bogi, Zibrinyi Luca, Farkas Orsolya összeállításban indult a 4x5,2 km-en, ahol a 4. helyen értek célba. Ugyanezen a távon a fiúk vegyes csapattal rajtoltak,( mert Schein Peti Budapesten szerepelt a Diákolimpia Országos Döntőben, ahol 4x1500-as váltóban 3. helyezést szereztek.), így egy lány is bekerült a csapatba: Farkas Balázs, Nagy Dániel, Czinege Dávid, Németh Luca alkották a csapatot és 3. helyezést szereztek nagy csatában. A Vaccsuszirunáj váltóit erősítették még: Iván Levente és Athosbá. Egyéni indulók: Iván Levente először futott utcai félmarathont és elég jól sikerült a debütálása, mert megnyerte a versenyt! Farkas Balázs 10 km-en indult és a kiváló 3. helyezést szerezte meg. Szintén 10 km-en indult Budai Laura is, aki a korosztályában 2. lett. 5 km-en Farkas Andris ismét nagyot alkotott, mert 23.02-es idővel teljesítette a távot!!! Ugyanitt ezüst érmet szerzett Németh Luca és szépen futott Bíró Sanyika is, valamint a Decathlon gyerekfutamon Iván Réka korosztályában 2. lett. Rajtuk kívül több szülő is rajthoz állt és teljesítette az 5, vagy a 10km-es távot. Zibrinyi Luca szülei és Farkas apuka is. Farkas Anna pedig a félmaratont teljesítette! Gratulálunk valamennyiüknek!

Eredménylisták itt: http://maratonclubmiskolc.hu/content/16-miskolci-baratsag-maraton-2017-online-eredmenyek

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Miskolc Városi Újonc Atlétikai Diákolimpia 2017

Terepfutásról fiataloknak - p, 10/13/2017 - 13:36

Csütörtökön az Atlétikai Centrumban került megrendezésre, Miskolc város újonc atlétikai bajnoksága. 1500 m-en indult Schein Peti (László István tanítványa), valamint Farkas Balázs. Gyönyörű versenyzéssel meg is szerezték az első két helyet. Balázs nyert, 4.27.6-os egyéni csúccsal. Peti lett a második éppen csak lemaradva 4.28.1-es egyéni csúccsal. Végig együtt nyomták, az utolsó 100 m-en dőlt el a verseny.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Disznókői Terepfutás 2017

Terepfutásról fiataloknak - k, 10/10/2017 - 11:38

Beszámoló a Disznókői Futóversenyről.
Remek időjárás fogadta a terepfutás szerelmeseit a tokaji borvidék egyik híres borháza mellett, ahol ebben az évben is megrendezte a Miskolci Maraton Klub a Disznókői terepfutást.
A Nomád Terepfutó Sulit is képviselte hat kiváló futó. Ahogy a múlt évben, idén is dobogóra állhattak a legjobbjaink.
Először a félmaratoni táv és a 10 km indult. A 10 km-en Németh Luca, Schein Péter és Czinege Dávid indultak. Luca nem csak a korosztályát nyerte meg, de az abszolút női mezőnyben is győzedelmeskedett!!! Dávid szintén kiválóan szerepelt a felnőttek között is és megnyerte a korosztályát. Schein Péter (László István tanítványa) pedig ezüst érmet szerzett a korosztályában. Mindeközben Németh Csaba aki az első kört Lucával futotta le, hatalmas hajrával felfutott a dobogóra a félmaratonon!!!
Fél órával a hosszú távok után indultak az 5 km és a váltó versenyzői. Az 5 km-es mezőnyben Zibrinyi Luca, Béres Boglárka és Nagy Dániel álltak rajthoz. hatalmas küzdelemben Luca és Dani is a dobogó 3. fokára állhatott fel. Még nagyon fiatalok voltak a korosztályukban is. Bogi pedig az előkelő 5. helyet szerezte meg.
Külön nagy dicséret illeti a szülőket, mert bizony többen közülük nem csak szurkoltak a csemetéiknek, hanem elindultak a 10- és az 5 km-es távok valamelyikén és bizony nagyon derekasan helyt is álltak! Gratulálok tehát a sportos szülőknek is! Örülök, hogy jó példát mutatnak a csemetéiknek.

http://maratonclubmiskolc.hu/content/v-disznoko-tokaj-futokor-2017-eredmeny

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

MVSI Kupa 2017

Terepfutásról fiataloknak - k, 10/03/2017 - 08:58

Szombaton került megrendezésre a Miskolci Atlétikai Centrumban, az MVSI Kupa Gyermek atlétikai verseny. Természetesen a középtávú versenyszámokban mi is érdekeltek voltunk.
Először Farkas Andris lépett pályára 600 m-en. Mivel még csak 8 éves, ezért versenyen kívül. Idősebbekkel versenyezve. Ez azonban őt egyáltalán nem zavarta és elképesztő egyéni csúccsal lett az abszolút mezőnyben 3. Az eredménye pedig: 2.04.2!!! Ez azért 8 évesen nem semmi. 
Ezután a lányok következtek Zibrinyi Luca és Farkas Orsi 1000 m-en indultak. Luca nagyszerű egyéni csúccsal (3.34.1) lett 2. és egy igazi klasszis tudta őt legyőzni ezen a napon: Hajdú Barbara, aki szintén egyéni csúcsot ért el (3.19.00 !!!) 2006-os születésűként ez hatalmas idő! Gratulálunk!!!
Orsi egy betegségből felépülve érkezett és ez érezhető is volt. Ennek ellenére nagyon bátran versenyzett. Megnyerte a korosztályát, de az időeredménye most elmaradt a legjobbjától. Azért boldogan vette át az aranyérmet. 
Végül de nem utolsó sorban Nagy Dani következett, aki szintén 1000 m-en állt rajthoz. A nagyon kemény mezőnyben betegen is kiválóan helyt állt. Most hiányzott az a nagy hajrá, amit egészségesen tud, de így is egyéni csúccsal lett 2. (3.29.8)
Eközben Iván Levi a Vaccsuszirunáj csapatát erősítette a Rókaűzők váltó futóversenyen. Ahol a csapat első helyezést szerzett!!!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

II. Avalon-Decathlon Terep Félmaraton

Terepfutásról fiataloknak - h, 09/18/2017 - 11:44

II. Avalon-Decathlon Félmaraton és 8 km-es futás. 
Vasárnap egy nagyon szép vonalvezetésű pályán versenyezhettek a terepfutás szerelmesei. A gyerekeknek 2 km-es távot kellett leküzdeni, a nagyobbaknak 8 és 22 km-es táv volt a penzum. A Terepfutó Sulit 3 kiváló atléta képviselte: Zibrinyi Luca, Béres Boglárka (8 km-en) és Farkas Balázs (22 km-en). 2 km-en Bánhegyi Brigitta nyert, aki rendszeres látogatója az edzőtáborainknak, egyébként nagyszerű úszó.
Esős idővel indult a nap, viszont pont a verseny idejére kisütött a nap. Minden kis terepfutónk a kategóriája legjobbjaként ért a célba. Sőt Luca az abszolút női mezőnyben is nyert, de a férfiak közül is csak 3-an előzték meg. (Luca szülei is teljesítették a 8 km-es távot!) Farkas Balázs az utóbbi hónapokban egyre erősebb és gyorsabb lett. Sorra döntötte az egyéni csúcsait és nyerte a versenyit. Ma sem volt ez másképp. Nem csak a 18 év alattiak kategóriáját nyerte meg, de az egész mezőnyben ő volt a leggyorsabb, a 22 km-es távon. Gratulálunk!
22 km eredménylista:
http://www.checkpointsystem.hu/event/2017-avalon/live

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Fehérkő-Lápa Hillclimb és Serdülő CSB a hétvégén

Terepfutásról fiataloknak - h, 09/11/2017 - 09:04

Ismét versenyek és ismét nagyon szép sikerek a legutóbbi hétvégén.

Szombaton rendezték a 8. Fehérkő-Lápa Hillclimb hegyi futóversenyt. 
A múlt évihez hasonlóan remekül teljesítettek a fiatalok. Nem is annyira a helyezések miatt, hiszen korosztályukban nem sokan álltak rajthoz, hanem az abszolút mezőnyben elért eredményük és még inkább a kiváló időeredményeik miatt.
Németh Luca 1. hely. Farkas Balázs 1. hely, (Iván Levente vele együtt futott, de versenyen kívül ő még ezután futott tovább, mert hosszú hétvégi edzés volt neki kiírva :-) ) Czinege Dávid 2. hely (viszont 2 percet javított a múlt évi idején), Nagy Dániel 1. hely!!! Neki az apukája is futott és nagyon szép eredményt ért el! Gratulálunk!

Vasárnap a Serdülő CSB-n futott Farkas Balázs 3000 m-en. Hatalmas egyéni csúccsal 9.47.06-tal lett 5. Fehérkő Hillclimb után egy nappal ez bizony igen combos eredmény!!! A CSB mindkét napján indult Schein Péter (László István tanítványa). Szombaton 1000 m-en kiváló egyéni csúcsot elérve 2.43.95-öt futva lett 4. Vasárnap Balázshoz hasonlóan szintén 3000 m-en indult. Éjszaka még kórházban volt valami allergiás reakció miatt. Ennek ellenére hatalmas egyéni csúccsal lett 7. a versenyen. Gratulálunk nekik! Hab a tortán, hogy a fiú csapat megnyerte a Serdülő CSB-t!!!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

VI. Nomád Baradla Underground Trail 2017

Terepfutásról fiataloknak - h, 09/04/2017 - 10:42

Az edzőtáborok után az ősz első versenyén is megmérethettük magunkat Aggteleken. Nomád Baradla Underground Trail Aggtelek. Nomád Terepfutó Suli gyerekei kiválóan teljesítettek. Farkas Andris 1. hely, Farkas Orsi 1. hely, Zibrinyi Luca 2. hely a gyerek futamokban. 16 km-en Németh Luca 2. hely, Farkas Balázs 2. hely, Iván Levente 3. hely. 

Farkas István fotói a versenyről: 
https://drive.google.com/…/fol…/0B1Y41nZLqahoZGMzaHRTWTRsWTA

A második napon is nagyon jól sikerült. A Terepfutó Suli diákjai brillíroztak. Athosbá nagyon boldog. :-) 
Németh Luca 2. helyezés, Farkas Orsi 3. hely, Zibrinyi Luca 4. hely, Czinege Dávid 5. hely, Nagy Dani 10. hely, Farkas András 12. helyezés!!!! Mindez az abszolút mezőnyben!!!!! Andriska még csak 8 éves!!!!! 


Farkas István fotói a második napról: https://drive.google.com/open?id=0B1Y41nZLqahod2NLb3ZtaHQ1NUU

 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Bükkszentkereszt nyári edzőtábor 2017

Terepfutásról fiataloknak - p, 09/01/2017 - 11:28

Az eddigiektől eltérően ebben az évben nem Aggteleken, hanem a Bükk szívében, Bükkszentkereszten tartottuk meg a nyári hegyifutó edzőtáborunkat. Szállásunk ugyanott volt, ahol már télen is vendégeskedtünk. Jól bevált helyre visszajár az ember. 4 naposra tervezett táborunkba 18 diák és 2 felnőtt került meghívásra. Illetve az eredetileg meghívottakból ennyien tudtak eljönni. A Görömbölyi Terepfutás győztesei mellett a Terepfutó Suli legjobbjai jöttek el.

20992962_870774726404723_1344831528186721410_n.jpg

1. Lipták Doroti Gyarmati Dezső Á.I.
2. Farkas András Nomád Terepfutó Suli
3. Zibrinyi Luca Nomád Terepfutó Suli
4. Bánhegyi Brigitta Gyarmati D. Á.I.
5. Farkas Orsolya Nomád Terepfutó Suli
6. Nagy Dániel Nomád Terepfutó Suli
7. Béres Boglárka Nomád Terepfutó Suli
8. Németh Luca Nomád Terepfutó Suli
9. Bendicskó Laura Nomád Terepfutó Suli
10. Farkas Balázs Nomád Terepfutó Suli
11. Schein Péter Nomád Terepfutó Suli
12. Iván Levente Nomád Terepfutó Suli
13. Budai Fruzsina Ózd
Segítők:
Jobbágy Zoltán, Farkas Éva, Zámbori Anna, Zámbori Zalán, Balogh Zsófia, Kováts Anna.

Augusztus 24-én csütörtökön reggel volt a találkozó a Napsugár utcai vendégházban. Itt beosztottuk a szobákat, felállítottuk a sátrakat és berendeztük a konyhát a sok finomságot elpakolva, amikkel a szülők elláttak minket: Gyümölcsök, szörpök, ásványvizek, sütemények. Ezúton is köszönjük!!! Az első nap még a környékkel való ismerkedéssel telt, ezért még ebéd előtt egy kis túrát tettünk Fehérkő felé, illetve a szikla tetején lévő kilátópontra.  A túra végeztével visszatértünk a táborunkba és Jobbágy Zoltán remekművét fogyasztottuk ebédre, Bográcsban főtt marhapörköltet. Ebéd után csendes pihenő következett, ami természetesen minden volt, csak nem csöndes. :-) Kártyázás, tollasozás, vízicsaták, ping pongozás.  Délután hosszú terep edzést tartottunk, csoportbontásban. A nagyobbak hosszú körre mentek, míg a kisebbekkel egy rövidebb 1 órás kört futottunk. Este vacsora után besétáltunk a falu központjába ahol egy kicsit csocsóztunk és biliárdoztunk. Éjszaka ettől függetlenül elég nehezen ment a nyugovóra térés. :-) Második nap reggelén korán ébresztőt fújtunk, ugyanis még reggelizés előtt egy órás futásra indultunk. Ismét két csoportban. A nagyobbaknak egy 2 km-es körből kellett 4-et teljesíteni a szállásunk körüli ösvényeken. A kisebbeknek, korcsoportoktól függően 3, illetve 2 kört. Futás után még fél óra törzsizom erősítés következett. Így jobban kiéheztek a reggelire. Volt is fogyasztás, ahogy illik. :-) Reggeli után pihenő és csendes emésztés következett. Majd pedig elővettük a területről készült térképeket és egy kicsit átbeszéltük a térkép használatának mikéntjét. A pihenő alatt egy tájékozódási futópályát építettünk ki a segítőkkel. Ezen a pályán kellett 4 pontot megtalálni a gyerekeknek. csapatokra osztottuk őket, kaptak egy-egy tájfutó térképet bejelölve rajtuk a megtalálandó pontokat. 2 percenként indultak a csapatok. A cél az volt, hogy együtt futva megtalálják a pontokat, az ott lévő különböző színű filctollakkal megjelöljék a térképeiket, bizonyítva, hogy valóban megtalálták azokat és a lehető leggyorsabban vissza is érjenek a célba. Akkor érvényes a csapat eredménye, ha az utolsó futója is megérkezik. Ezért is volt érdemes együtt maradniuk. Végül két csapatnak sikerült valamennyi filctollat megtalálnia, a másik két csapat hiányosabb térképpel tért vissza. (De legalább nem vesztek el. :-D)  Ezután a kis verseny után rövid pihenő és ebéd következett. ismét bográcsban főtt finomság várt ránk.  Délután új útvonalakat kerestünk a falu körül. Természetesen ismét két csoportban. A nagyok Bükkszentlászló - Fehérkő lápa - Bükkszentkereszt kört futottak, majd csatlakoztak a kicsikhez, akik előbb déli irányból megkerülték a falut és a sípályák tetején lévő kilátóhoz kocogtak. Itt egy kis váltóverseny következett. 4 fős csapatokban egy elég szintes körön kellett váltóban futni. izgalmas verseny kerekedett belőle. Meg is beszéltük, hogy a másnapra tervezett dombrésztávos edzést is ebben a stílusban csináljuk majd. Innen visszakocogtunk a szállásunkra és megvacsoráztunk. Estebédünk elfogyasztása után kártya csaták és társasjátékozás következett egy kicsit TV-t néztünk, majd nyugovóra tértünk. Szombaton reggel egy igen hosszú futás várt mindkét csoportra. A nagyok Dél felé a IV. Béla emlékútra futottak, azon keresztül pedig a Lófő tisztásra. Itt visszakanyarodtak északi irányba és a kilátó érintésével visszatértek a szálláshoz. A kicsik sem úszták meg sokkal lazább feladattal, ők is déli irányban indultak és egy kanyargós murvás erdei úton a Bika-rétre futottak, majd innen vissza ugyanazon az úton. Eléggé megfáradt társaság csinálta a hasizom gyakorlatokat a futás végén. :-) Viszont most sem volt panasz az étvágyra a reggelinél. :-) Ez volt az a nap, amikor a legnehezebb edzéseket terveztük. Ezt természetesen be is váltottuk. Ebéd és egy kis vizes szivacs dobálós kergetőzés után, az esti súroló fényekben kikocogtunk a 666 m magasan lévő kilátóhoz, ahol 4 fős csapatokat alkotva váltó versenyeket rendeztünk. Időnként megvariáltuk a csapatokat, hogy kiegyenlítődjenek az erőviszonyok. Először egy szintes körpályán zajlott a verseny, amiben hosszú enyhébb lejtő és rövidebb, de nagyon meredek emelkedő volt. kiválóan teljesített mindenki. A legkisebb gyerekek is lelkesen és keményen küzdöttek. Rövid pihenő után föl-le váltók következtek. Szintén 4 fős csoportokban. A csapatok 2 tagja a hegytetőn várakozott, míg a másik két delikvens a lejtő alján. Szembe váltók voltak, minden tagnak egyszer lejtőn egyszer pedig emelkedőn is kellett futnia. Mivel még maradt erő a fiatalokban, egy tömegrajtos kis háziversenyt is csináltunk a kilátó körül. Végül visszakocogtunk a szállásunkra.  Jobbágy Zoltán fotói az edzésünkről:  https://drive.google.com/drive/folders/0B8PR7zZzFXRpV3ZrYWtWVDB3eFk?usp=sharing_eil&ts=59a32657 Visszatérve nagyon kellemes meglepetés fogadott bennünket. A szülők jóvoltából, hatalmas adag palacsinta és több doboznyi jégkrém várt ránk. :-) Mondanom sem kell, hogy sáskaként rontott a had a finomságokra. :-) A nap azonban itt még nemért véget. Némi pihenő után tábortüzet gyújtottunk, szalonnát sütögettünk és vártuk, hogy teljesen besötétedjen. ugyanis éjszakai túrára indultunk, fejlámpákkal. Vidám hangulatban eltúráztunk Fehérkő lápára és vissza. Nagyon kellemes kis túra volt, bár az éneklés miatt vadakkal nem találkoztunk. :-) Utoljára még a szálláson aludtunk. Vasárnap ugyanis búcsúznunk kellett a szállásunktól, a tábortól. Azért még reggel egy búcsú futást megejtettünk. Németh Csabi jött hozzánk látogatóba és a nagyobbakat elvitte egy jó hosszú körre a Hollós hegyek irányába. Neki ez egy kis edzés volt a következő heti OCC táv lefutása előtt. A kicsiket Athosbá boldogította egy órás futással. Mikor mindenki visszatért, elkezdtük a tábor kitakarítását, a sátrak lebontását és könnyes búcsút vettünk egymástól. Jöhetnek az őszi versenyek! Jövőre újra, ugyanitt!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Kategóriák: Nomád Terepfutó Suli

Támogatóink